Израелският вестник Haaretz публикува информация за няколко случая на приятелски огън

...
Израелският вестник Haaretz публикува информация за няколко случая на приятелски огън
Коментари Харесай

Израелски военни по погрешка поразиха свои части в Газа

Израелският вестник Haaretz разгласява информация за няколко случая на " другарски огън " сред бойци на израелската войска по време на сухопътните интервенции в линията Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1081
Тези произшествия са доведоли до смъртни случаи и ранени измежду израелските военнослужещи.

Вестникът показва, че множеството от тези случаи на " другарски огън " са станали по време на взаимни бойни дейности сред бронирани и пехотни подразделения.

Също по този начин се оповестява, че тези произшествия сега се проверяват, с цел да се извлекат поучения за бъдещето.

Допълнително се отбелязва, че една от извлечените поучения е нуждата от тъкмо изтъкване на местоположението на всяко поделение, влизащо в постройка, както и нуждата от по-голяма нерешителност от страна на екипажите на танковете при пукотевица по здания.

Освобождаването на заложници от Газа, според краткотрайното помирение с „ Хамас “, няма да стане преди петък, заяви израелският консултант по националната сигурност Цахи Ханегби, представен от организация Ройтерс.

В изказване, публикувано от държавното управление на Израел, съветникът по националната сигурност показва, че договарянията за освобождението на заложниците не престават и напредват. 

„ Началото на освобождението (на заложниците) ще протече според съглашението сред страните, само че не преди петък “, съобщи израелският представител.

Споразумението, което обгръща 50 души, похитени от Израел на 7 октомври, беше утвърдено през вчерашния ден рано сутринта от израелския кабинет. То планува в подмяна да бъдат пуснати 150 палестински пандизчии от израелските управляващи.

Най-малко четирима души са били убити при израелска въздушна офанзива в Южен Ливан, съобщи Ройтерс, като се базира на три източника.

Агенция Франс прес оповестява, че при израелския удар е бил погубен синът на Мохамед Раад - почитан член на ливанския парламент от „ Хизбула “. Агенцията се базира на източник, непосредствен до фамилията.

Синът на господин Раад, ръководител на групата на " Хизбула " в Народното събрание, " е бил погубен дружно с други членове на " Хизбула " при израелски удар по къща в село Бейт Яхун ", е декларирал източникът, поискал анонимност, осведоми Агенция Франс Прес.

„ Хизбула “ към момента не е коментирала информацията.

Официалната ливанска осведомителна организация заяви в сряда вечерта, че " при въздушна офанзива, подхваната от израелските сили срещу къща в Бейт Яхун, са убити четирима души " и са ранени други, без да се показва самоличността на жертвите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР